Telefon: 01 6221 233
Telefax: 01 6251 309
Mobitel: 099 2706 320
Kontakt osoba: Dario Šandrk, dipl.sanit.ing.
Uvođenje sustava samokontrole temeljenog na HACCP principima zakonska je obaveza svih subjekata u poslovanju s hranom temeljem članka 7. Zakona o higijeni hrane i mikrobiološkim kriterijima za hranu (NN 81/13)
Usluge stručnog savjetovanja pri uvođenju sustava samokontrole obuhvaćaju:
- Inicijalni obilazak objekta
- Analizu postojećeg stanja i opreme
- Prijedlog mjera za otklanjanje tehničkih i organizacijskih nedostataka
- Savjetovanje vezano uz provođenje dobre higijenske prakse, dobre proizvodne prakse, izradu planova samokontrole, uspostavu sustava praćenja nad kritičnim točkama i kritičnim kontrolnim točkama, te uspostavu dokumentiranja
Usluge kompletnog uvođenja HACCP sustava obuhvaćaju:
- Inicijalni obilazak objekta
- Sastavljanje hodograma aktivnosti
- Analizu postojećeg stanja i opreme
- Prijedlog mjera za otklanjanje tehničkih i organizacijskih nedostataka
- Izradu HACCP plana samokontrole odnosno implementaciju HACCP sustava kroz primjenu svih sedam principa 6.) Izradu potrebnih radnih uputa i standardnih postupaka i procedura
- Teoretsku i praktičnu edukaciju osoblja
- Izradu i uvođenje potrebnih evidencija