DOGAĐANJA

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA 2019.

SVJETSKI DAN PJEŠAČENJA 2019.

10. listopada 2019. - objavljeno

 

 

 

   Uspješna dugogodišnja suradnja Službe za javno zdravstvo Zavoda i Hrvatskog planinarskog društva Zaprešić na popularizaciji tjelesne aktivnosti - prije svega planinarenja kao najidealnijeg oblika tjelesne aktivnosti koje višestruko doprinosi tjelesnom i mentalnom zdravlju - rezultirala je i ove godine učešćem djelatnika Zavoda na planinarskom pohodu povodom Dana grada Zaprešića i Svjetskog dana pješačenja.

    

   U nedjelju, 13.10.2019. godine sedamdesetak planinara uputilo se na dvosatni pohod "Stazom daždevnjaka" do planinarskog skloništa "Limbuš" u Zaprešićkoj šumi gdje su osim učešća u planinarskoj veselici djelatnici Zavoda mjerili krvni tlak i šećer u krvi zainteresiranim planinarima (dakle svima) te davali savjete o aktualnoj zdravstvenoj problematici i prevenciji najčešćih zdravstvenih rizika.

    

   Uz promidžbene materijale planinari su u smislu popularizacije njihovih aktivnosti od Zavoda dobili i nekoliko planinarskih štapova nabavljenih sredstvima Zagrebačke županije koja financijski i na svaki drugi način podupire Program promocije tjelesne aktivnosti i prevencije pretilosti (u okviru kojega se ova akcija Zavoda i održava).