DOGAĐANJA

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

PREVENTIVNA AKCIJA U DJEČJEM VRTIĆU "VRTULJAK" U ZAPREŠIĆU

EUROPSKI TJEDAN KRETANJA

PREVENTIVNA AKCIJA U DJEČJEM VRTIĆU "VRTULJAK" U ZAPREŠIĆU

2019. - 16. rujna do 20. studenog 2019. godine

 

 

 

  • Svijest o važnosti kretanja za zdravlje bitno je razvijati od najranije dobi. Zato su u ponedjeljak 16. rujna 2019. godine djelatnici Službe za javno zdravstvo, mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Zavoda posjetili dječji vrtić "Vrtuljak" u Zaprešiću, gdje su u suradnji sa stručnim djelatnicima vrtića proveli preventivnu akciju povodom obilježavanja Europskog tjedna kretanja (16.-20.09.2019.)

    

   Akcija se sastojala od edukativno-likovne radionice u kojoj je djeci objašnjena važnost tjelesne aktivnosti, nakon čega su slijedile igre u dvorištu vrtića. Djelatnici vrtića odabrali su igre u pokretu koje su i inače dio njihovog programa, a čije je svrha poticanje tjelesne aktivnosti na načine koji su djeci zabavni i izazovni (npr. "Roda i žaba"). Djeci i vrtiću na korištenje su podijeljeni prigodni promotivni materijali te su na oglasnim prostorima vrtića izloženiplakati i letci kojima ističemo važnost kretanja i promoviramo mentalno zdravlje.

    

   U prostorima vrtića, kao i u prostorima Zavoda u Mokričkoj 54 u Zaprešiću, izloženi su potom dječji likovni radovi na temu kretanja u slobodno vrijeme.

    

  •